«Πέθανες κι έγινες και συ Kαλός…μόνο εγώ το ‘ξερα τι κάθαρμα ήσουν»: Έτσι «φωτογραφίζει» τον Μητσοτάκη η Κωνσταντοπούλου;

Σάλο έχει προκαλέσει μία ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο προφίλ της στο facebook . Χρήστες των social media την κατηγορούν οτι με την εν λόγω ανάρτηση προσβάλλει τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Εκεί, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, έχει ποστάρει ένα γνωστό ποίημα του Μανωλη Αναγνωστάκη, που μεταξύ άλλων αναφέρει «Πέθανες – κι έγινες και συ: ο καλός. Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. (…) Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το ‘ξερα τι κάθαρμα ήσουν, τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα» .

Η σχετική ανάρτηση έγινε  μία μέρα μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πολλοί χρήστες στα social media έχουν οργιστεί με την κίνησή της μιας και πολλοί θεώρησαν οτι πρόκειται για ευθύ «φωτογραφικό» σχόλιο για τον αποθανόντα επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ . Δεν λείπουν βέβαια στην ανάρτηση και σχόλια που επικροτούν τον μέσω ποιήματος σχολιασμό της κ. Κωνσταντοπούλου. 


Διαβάστε αναλυτικά το ποίημα «Επιτύμβιον»: Πέθανες – κι έγινες και συ: ο καλός. Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. Τριάντα έξι στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι αντιπροέδρων, εφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που προσέφερες. Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το ‘ξερα τι κάθαρμα ήσουν, τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα. Κοιμού εν ειρήνη δε θα ‘ρθω την ησυχία σου να ταράξω. (Εγώ μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσω πολύ ακριβά κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο). Κοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός, ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. Δε θα ‘σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος. 
Δείτε εδώ αναλυτικά την σχετική ανάρτηση: 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)

ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ)