Εξωφρενικό: Αλλοίωσαν κείμενο του Θεοτοκά στις πανελλαδικές των ΕΠΑΛ για να μην θιχτεί «ο κακός πρωθυπουργός» Τσίπρας!

Ακόμη ένα δείγμα εξευτελισμού της κυβέρνησης και επιβεβαίωσης του ότι τα κάθε είδους στελέχη της δεν διαθέτουν ίχνος αξιοπρέπειας αποτελεί η αποκάλυψη ότι το κείμενο του λογοτέχνη Γιώργου Θεοτοκά, που δόθηκε στους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. για τις πανελλαδικές, υπέστη αλλοίωση.
Συγκεκριμένα, στο πρωτότυπο του κειμένου που επιλέχθηκε από τους φιλολόγους της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων αναφέρεται: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό»Ωστόσο, τα μέλη της Επιτροπής Εξετάσεων αντικατέστησαν την φράση ο «κακός πρωθυπουργός» από έναν «κακό επιστήμονα»!
Πολύ χειρότερη, όμως, από την (απίστευτα γελοία) αντικατάσταση της φράσης «ο κακός πρωθυπουργός» είναι τα όσα υποστήριξαν ως δικαιολογία  το υπουργείο Παιδείας και η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση σχολίασαν ως «συνηθισμένη τακτική» το θέμα που προέκυψε με την αλλαγή φράσης, καθώς «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την πανελλαδική εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας τα κείμενα που επιλέγονται μπορούν να διασκευάζονται για τις ανάγκες της εξέτασης, κάτι που συνιστά πάγια τακτική»!
Επί της ουσίας, δεν απαντήθηκε το ερώτημα, δηλαδή, γιατί αλλοιώθηκε το πρωτότυπο κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά, που αναφέρεται σε έναν... «κακό πρωθυπουργό».
Η κλασική λαϊκή ρήση «όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται» ταιριάζει γάντι στους «γλείφτες» του Τσίπρα, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να προστατέψουν το αφεντικό τους από την (δικαιολογημένη) χλεύη του κόσμου, τελικά κατάφεραν να τον εξευτελίσουν ακόμη περισσότερο με την αντικατάσταση της επίμαχης φράσης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)

ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ)