ΑΝΑΛΥΣΗ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. – ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. – ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΙΡΕΣΤΕ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ;

Όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο θέμα, με βάση τα λεγόμενα των ειδικών, το Άθλιο Νομοσχέδιο Εκβιαστικής Επιβολής Πλαστικού Χρήματος και Τραπεζικής Εξάρτησης για το «Χτίσιμο» του Αφορολογήτου Απορρίπτεται για Σοβαρότατους,  πολυποικίλους και αναμφισβητήτους λόγους.


Δείξαμε γιατί είναι Αντισυνταγματικό και με αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε λίγο περισσότερο, με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία,  επ’ αυτής της αντισυνταγματικότητος .Όχι γιατί χρειάζεται -καθότι νιώθουμε πως απαιτεί μια απλή λογική για να αντιληφθεί κανείς κάποια πράγματα – αλλά για τους (αν υπάρχουν)  δύσπιστους και κακοπροαίρετους.Στόχος μας δεν είναι να επιβάλλουμε αλλά να συμβάλλουμε (στον προβληματισμό, στη συζήτηση και στην αφύπνιση επί του θέματος). 


Τα  Στοιχεία που παραθέτουμε παρακάτω είναι από Αξιόπιστες Πηγές. Από Ειδικούς Επιστήμονες, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Ιστοσελίδες και Θεωρούμενα Έγκυρα ΜΜΕ όπως η διαδικτυακή έκδοση του  περιοδικού «Time» και η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «ΒΗΜΑ». Εμείς προσπαθούμε με απλή Σκέψη και Κοινή Λογική Να Τοποθετήσουμε Δίπλα Στο Επίμαχο σημείο του Συντάγματος , όλα αυτά τα Απίστευτα και Αποκαλυπτικά Στοιχεία, που ξετυλίγονται παρακάτω, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι εδώ υπάρχει πολύ Σοβαρή και Κατάφορη Παραβίαση του Συντάγματος δια της αδικαιολογήτου προωθήσεως (Εκ της Κυβερνήσεως και των περισσότερων Μμε), επιβολής και νομιμοποιήσεως (Από την κυβέρνηση) της εκθέσεως του ανυπόπτου πολίτου σε,όπως θα δείξουμε, εν τοις πράγμασιν (βάσει πραγμάτων που έχουν γίνει και γίνονται) κινδύνους από τους οποίους ο νόμος υποτίθεται τον προστατεύει. Παρότι τα Στοιχεία Αυτά θεωρούμε ότι είναι Ακαταμάχητα και Αδιαμφισβήτητα, Οφείλουμε να Προσκαλέσουμε και να Προκαλέσουμε κάθε Καλοπροαίρετο συμπολίτη ή Μμε με τη Δέουσα Σοβαρότητα , επιχειρήματα και Αίσθημα Δικαίου να Προσπαθήσει αν Επιθυμεί να Αναιρέσει όλα όσα Καταθέτουμε Παρακάτω Ισχυριζόμενοι την Προφανή, κατά την άποψη και ανάλυση μας, ΑντιΣυνταγματικότητα του Νόμου Περί Χτισίματος του Αφορολογήτου Δια της Επιβολής Πλαστικού Χρήματος και Τραπεζικής Εξαρτήσεως.Ευπρόσδεκτος ο καθένας να μας διορθώσει, να προσπαθήσει να μας πείσει ότι έχουμε άδικο. Πιστεύουμε ότι θα έχει δύσκολη δουλεία γιατί τα στοιχεία μιλάνε μόνα τους.Η Βάση μας είναι το Άρθρο 9Α του Συντάγματος, (Προστασία προσωπικών δεδομένων),  το οποίο αναφέρει: “Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει.” Σε Συνδυασμό με το Άρθρο 5, παράγραφος 1 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο: “Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.” 
Αν λοιπόν αποδείξουμε ότι Α) οι Τράπεζες  / Εκδότες (Issuers) Πιστωτικών Καρτών ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ  (όπως και γινεται) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (όπως και έχει συμβεί) προσωπικά στοιχεία ή  στοιχεία των αγορών που διεξάγονται Μέσω αυτών και Β) ότι είναι Επιστημονικά Εξακριβωμένο το Εύκολο της Κλοπής, Από Τρίτους, Προσωπικών Δεδομένων μέσω της Πιστωτικής Κάρτας, Τότε αντιλαμβανόμαστε ότι κυβέρνηση και πολλά Μμε , πράττοντας ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, όχι μόνο εκθέτουν αλλά και ωθούν και επιβάλλουν τον ανύποπτο πολίτη σε  εν τοις πράγμασι κίνδυνο από τον οποίο (υποτίθεται) ότι το Σύνταγμα τον προστατεύει. Το κάνουν αυτό επομένως  παρανομώντας και ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ σε όλους άκριτα  (ακόμα δηλαδή  και σε όσους έχουν, βάσει αξιών, αυτές τις έντονες ενστάσεις επί της Συλλογής και της  αποδειχθήσας ή βάσει στοιχείων εν δυνάμει επεξεργασίας και «δοσίματος σε τρίτους» των προσωπικών στοιχείων και δεδομένων) να εκτεθούν σε μια κατάσταση η οποία για μας είναι προφανως αποδεδειγμένα επικίνδυνη και ΑντιΣυνταγματική.Και αυτό παραβιάζοντας επιπλέον και το Άθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο ο πολίτης έχει το δικαίωμα ελέυθερης ανάπτυξης της προσωπικότητός του στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, άρα και το δικαίωμα της επιλογής όταν αυτή βασίζεται στα Χρηστά ήθη, τα οποία εν προκειμένω είναι η προφανώς Επικρατούσα Χρήση μετρητών στις οικονομικές συναλλαγές την οποία το κράτος εξαναγκάζει, με εκβιαστικό τρόπο,τον πολίτη να μην μπορεί να επιλέξει για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου. Και πιστεύουμε ότι για να αντιληφθεί κανείς όλα αυτά χρειάζεται Απλή Λογική και Στοιχεία τα οποία τα παραθέτουμε προς κρίση του καθενός παρακάτω. Για όσους δε διαφωνούν πιστεύουμε ότι δεν γίνεται να μην αποδεχτούν ότι η περιγραφόμενη κατάσταση είναι επιεικώς Αμφιλεγόμενη άρα και πάλι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλλει αυτά που επιχειρεί συλλήβδην σε όλους. 
Ας αναφέρουμε αρχικά την ξεκάθαρη θέση του Καθηγητή Εμπορικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Σάουθάμπτον κ. Νικολάου Σ. Κουλάδη ότι ο νόμος για αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα είναι ΑντιΣυνταγματικός: «Νόμοι όπως αυτός θεωρούνται αντισυνταγματικοί – ή απλά παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας, μιας αρχής Ευρωπαϊκού Δικαίου.Το κράτος δεν δύναται, για να μειώσει (πατάξει;) τη φοροδιαφυγή, να τιμωρεί ρητά κάθε Έλληνα φορολογούμενο ο οποίος (α) συλλέγει νόμιμες αποδείξεις, ή/και (β) χρησιμοποιεί νόμιμα χαρτονομίσματα. Συλλέγω νόμιμες αποδείξεις για τις αγορές που κάνω χρησιμοποιώντας μετρητά – κάτι που το κράτος μου δίνει την δυνατότητα να το κάνω, αφού δεν έχει αποσύρει (1) ούτε τις νόμιμες αποδείξεις, (2) ούτε -ευτυχώς για την ώρα- τα αξιόγραφα/υποσχετικά/τραπεζογραμμάτια-χαρτονομίσματα.» (http://www.naftemporiki.gr/story/1197186/peri-forologias-kai-udaton ) 
Εν Συνεχεία Να σημειώσουμε  μια προφανή σκέψη την οποία την κάνει και το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) αλλά και ο Καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου του Φράϊμπουρκ κ. Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος. Ότι δηλαδή τα στοιχεία των αγορών που γίνονται μέσω τραπέζης και με τη χρήση πιστωτικών καρτών, αν όντως συλλέγονται, δύνανται να χρησιμοποιηθούν από αυτούς που τα κατέχουν και τα «συλλέγουν» επί της δημιουργιάς  ενός ψυχολογικού προφιλ του κάθε ανθρώπου (με βάση τις καταναλωτικές συνήθειες), το οποίο είναι στο χέρι τους ανα πάσα στιγμή να το δώσουν, να το «πουλήσουν» κρυφά σε ανθρώπους με πονηρά κίνητρα. Όμως Γίνεται Κάτι τέτοιο ; Θα το δούμε παρακάτω. 
– Ας δούμε πρώτα τι μας λέει Χαρακτηριστικά  ο κ.Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος στο άρθρο του που δημοσιέυθηκε από την Εφημερίδα «Ελεύθερη ώρα» στις 18/10/2015: “Να που αποσκοπεί λοιπόν το εξαρτημένο ελληνικό κυβερνείο και οι τράπεζες , καθοδηγούμενοι από τους ξένους και αδίστακτους πάτρωνες του. Όλες οι συναλλαγές να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα! (…)Ένα μέτρο που θα εξαφανίσει την φυσική μορφή των μετρητών και που νομοτελειακά θα οδηγήσει την κοινωνία στα αιώνια δεσμά του ηλεκτρονικού χρήματος, της καταγραφής των καταναλωτικών δαπανών, ένα μέτρο που θα δίνει την δυνατότητα σε ένα απρόσωπο και ύποπτο κράτος να γνωρίζει το ψυχολογικό και καταναλωτικό προφίλ αλλά και τις συνήθειες όλων των Ελλήνων. 
Ένα μέτρο που θα καταργήσει κάθε μορφή, ιδιωτικότητας και προσωπικής ζωής, καθώς το κράτος θα γνωρίζει πια ακόμη και τις σεξουαλικές δραστηριότητες (νόμιμες ή παράνομες) των πολιτών! 
Σκέφθηκε άραγε κανείς πως ένας τέτοιος απόλυτος έλεγχος των σιδηροδέσμιων ηλεκτρονικά και ανήμπορων να αντιδράσουν, όπως φαίνεται Ελλήνων, από τον μεγάλο αδελφό ( BIG BROTHER ) του ύποπτου κράτους και των απρόσωπων τραπεζών, προσκρούει και σε διατάξεις του ισχύοντος  Συντάγματος μας; Ιδιαίτερα αυτή του θεμελιώδους άρθρου 2 παρ 1 που αναφέρεται στην υποχρέωση της πολιτείας να σέβεται και προστατεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Αυτή του άρθρου 5 που καθιερώνει την ελεύθερη (;!) ανάπτυξη της προσωπικότητας του, συμμετέχοντας στην κοινωνική οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας….. αλλά και – ω τι θλιβερή ειρωνεία!- στο ατομικό και ανθρώπινο δικαίωμα προστασίας από την συλλογή, επεξεργασία και χρήση με ηλεκτρονικά μέσα των προσωπικών του δεδομένων (!),όπως ο νόμος ορίζει. Τα οποία (προσωπικά δεδομένα) μάλιστα κατά το Σύνταγμα μας διασφαλίζονται από ανεξάρτητη αρχή που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως ο νόμος ορίζει (αρθ 9 Α)! Αναμφισβήτητα  λοιπόν, πρόκειται για διάτρηση του σκληρού πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! 
(…)Όμως η αιώνια ηλεκτρονική σκλαβιά που ετοιμάζει η καθοδηγούμενη από ξένα και ισχυρά κέντρα λήψεως αποφάσεων Ελληνική κυβέρνηση , θα έχει πρωταρχικά ως αποτέλεσμα την αναγκαστική διαβίωση εργασία- κατανάλωση όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων μέσω του τραπεζικού συστήματος. 
Των τραπεζών που αποτέλεσαν πριν λίγα χρόνια τον «Δούρειο Ίππο» για την οικονομική υποδούλωση των απερίσκεπτων καταναλωτικά εξαρτημένων Νέο-Ελλήνων! 
Το πιο θλιβερό όμως είναι πως μέσα από την υποδούλωση του ηλεκτρονικού χρήματος , οι πολίτες παύουν να έχουν προσωπική ζωή και ιδιωτική, αφού όλα θα είναι γνωστά από τον «Μεγάλο αδελφό» που κατά οργουελικό τρόπο θα μπορεί ξαφνικά να τα χρησιμοποιεί εναντίον τους! (…)Μετρητά σημαίνει έλεγχος. Πλαστικό χρήμα και πιστωτικές κάρτες σημαίνει ασυδοσία, σκλαβιά και όλεθρος. Το ύποπτο κράτος μαζί με τους πολιορκητικούς κριούς του, τις απρόσωπες τράπεζες θα μπορούν κάλλιστα να στοχοποιούν «επικίνδυνους» λόγω ιδεών και απήχησης σε κοινωνικές ομάδες.” 

  • Να τι μας λέει και το Ινστιτούτου Καταναλωτών, παρόμοιο με τα παραπάνω: «Έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι με τις πιστωτικές κάρτες καταγράφονται οι αγορές και δημιουργείται ολοκληρωμένο προφίλ του χρήστη τους. Έτσι ο καθένας μας εκτίθεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων, όπου καταργείται ο Προσωπικός Χώρος, αφού γνωρίζουν τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του.» ( πηγή:http://www.inka.gr/?p=1156 )
Τι σημαίνουν αυτά επι του πρακτέου? Ας πάρουμε μια φανταστική περίπτωση:  Σημαίνουν Πως αν ένας άνθρωπος είναι π.χ Λάτρης της Γαλλίας και του Γαλλικού Πολιτισμού και αγοράζει διαρκώς Βιβλία σχετικά με τη Γαλλία και αν οι άνθρωποι του Συστήματος «Τρελαθούν» αύριο μεθαύριο , Διακόψουν Διπλωματικές Σχέσεις με την εν λόγω χώρα και Στιγματίζουν (Ευθεως ή Πλαγίως, Φανερά ή Κρυφά) όποιον έχει τις οποιεσδήποτε  σχέσεις  με τη συγκεκριμένη χώρα , θα μπορούν να «Κυνηγήσουν» ποικιλοτρόπως τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Κανείς δεν θα μπορεί να τους αντισταθεί. Αν και εφόσον εμείς τώρα αφήσουμε να ανοίξουν οι Ασκοί του Αιόλου δια του Νομοσχεδίου Εκβιαστικής Επιβολής του Πλαστικού Χρήματος και της Τραπεζικής Εξάρτησης. 
Ας επιστρέψουμε όμως στο αρχικό μας ερώτημα. Συλλέγονται άραγε τα στοιχεία των ανθρώπων, που αφορούν το τι καταναλώνουν, δια μέσου των τραπεζικών αγορών με πιστωτική κάρτα; Η Απάντηση είναι ασφαλώς ΝΑΙ. Συλλέγονται και το ξέρουν Όλοι. Είναι προφανές. Δεν θέλει ανάλυση. Όμως εμείς θα το αναλύσουμε για τους κακοπροαίρετους και δύσπιστους:


 
Πέρα από τη διαβεβαίωση του ΙΝΚΑ που επισυνάψαμε πιο πάνω, ότι Καταγράφονται οι αγορές μέσω πιστωτικών καρτών θα αναλύσουμε και θα επιχειρηματολογήσουμε λίγο παραπάνω ΟΧΙ επειδή χρειάζεται αλλά επαναλαμβάνουμε για τους πλέον κακοπροαίρετους και δύσπιστους. Καταθέτουμε λοιπόν τα εξής: 
[1] ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΣΕ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:  Με βάση λοιπόν το Βιβλίο «Critical Infrastructure Protection in Homeland Security: Defending a Networked Nation» του Αμερικάνου Ακαδημαϊκού κ. Ted G. Lewis (Καθηγητή Πληροφορικής στη Ναυτική Μεταπτυχιακή Σχολή στην Αμερική και πρώην Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον) , οι Αγορές μέσω Πιστωτικών καρτών Αφορούν τον Καταναλωτή, τον Έμπορο και Δύο Τράπεζες, αυτή του Καταναλωτή και αυτή του Εμπόρου. Περιλαμβάνουν 10 βήματα τα οποία αναλύει στο βιβλίο του , ενώ στο 6ο  Βήμα μας επιβεβαιώνει λέγοντας χαρακτηριστικά : «Step 6: The user’s bank records the transaction information in the credit card transaction history database….». [1] Τι μας λέει? Ότι οι τράπεζες ΟΧΙ μόνο καταγράφουν τις συναλλαγές αλλά ΕΠΙΠΛΕΟΝ διαθέτουν και ΙΣΤΟΡΙΚΟ σε ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Μάλιστα…Άρα μιλάμε για ΣΥΛΛΟΓΗ στοιχείων που όχι μόνο δεν διαγράφονται σε εύλογο χρονικό διάστημα αλλά Κρατιούνται και συντηρούνται στα χέρια των τραπεζών (και δε μας κάνει καμιά έκπληξη το ξαναλέμε). 
[1α ] Το Ερώτημα που γεννιέται είναι «Για Πόσο Χρονικό Διάστημα Κρατάνε οι Τράπεζες στο Αρχείο τους Τα Εν Λόγω Στοιχεία των Συναλλαγών? Αυτό το ερώτημα φαίνεται πως είχαν κι άλλοι άνθρωποι και έτσι στην γνωστή Ιστοσελίδα «Ερωτήσεων – Απαντήσεων Quora.com» λαμβάνουμε την απάντηση ότι στην Αμερική διατηρούνται για 7 χρόνια (Απάντηση από Joseph Wang, Ex-VP Quant – Investment banking ) ενώ άλλος που δηλώνει τραπεζίτης λέει για 10 χρόνια. Στην Ελλάδα άραγε για πόσο οι τράπεζες διατηρούν αρχείο Συναλλαγών επί των Αγορών στο αρχείο τους; 
[2] ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΒΑΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ / ΕΚΔΟΤΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ: Συγκεκριμένα Στο Βιβλίο «Reductions of Consumer Credit Limits Based on Certain Information as to Experience or transactions of the Consumer»   του Barry Leonard γίνεται αναφορά στις ανησυχίες που υπήρχαν στην Αμερική για το ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ και ΠΟΙΑ στοιχεία συγκεντρώνουν και ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ οι  Τράπεζες / Εκδότες (Issuers) Πιστωτικών Καρτών. Μετά λοιπόν από ΕΝΤΟΛΗ του Αμερικανικού Κονγκρέσου έγινε γνωστό μέσα από τη σχετική επίσημη έρευνα ότι: Οι Τράπεζες / Εκδότες (Issuers) Χρησιμοποίησαν Πληροφορίες από τις Δικές τους ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ του Τρόπου Συμπεριφοράς και Πληρωμών των Χρηστών των Καρτών (Δηλαδή των Πελατών τους). Δηλαδή Ο Τρόπος Συμπεριφοράς και Χρήσης της Κάρτας από τους Ανθρώπους είναι Αποδεδειγμένο Επίσημα ότι Έγινε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ χωρίς την έγκριση τους από τις Τράπεζες / Εκδότες (Issuers) Πιστωτικών Καρτών με στόχο να προσαρμόσουν ανάλογα τις πολιτικές τους ενώ εκφράζονται και Ανησυχίες ότι Οι Εκδότες Πιστωτικών Καρτών Προσαρμόζουν τις πολιτικές τους με την Επεξαργασία των Στοιχείων Από την Καταναλωτική Συμπεριφορά του Χρήστη, μέσα δηλαδή από την καταγραφή αυτών καθαυτών των συγκεκριμένων Προϊόντων ή Σημείων Πώλησης. Εμείς Εκφράζουμε την απορία: Ισχύει Άραγε αυτό το τελευταίο; Δυστυχώς όπως θα αποκαλύψουμε παρακάτω, Ισχύει. 
[2 α] Σχετικά με την Καταγραφή, Επεξεργασία και ΧΡΗΣΗ των στοιχείων από τις καταναλωτικές συνήθειες των κατόχων πιστωτικών καρτών που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ χρησιμοποιούν οι Τράπεζες / Εκδότες (Issuers) Πιστωτικών Καρτών, η Ειδική για θέματα Πιστωτικών Καρτών Αμερικάνικη Ιστοσελίδα creditcards.com στην ερευνά της με τίτλο «What electronic payments reveal about you to lenders , Your credit card is a tattletale, telling creditors about your behavior» (= «Τι αποκαλύπτουν γεια σας οι ηλεκτρονικές πληρωμές στους δανειστές, Η Πιστωτική σας Κάρτα είναι Φλύαρη / Μαρτυριάρα, λέγοντας στους πιστωτές σχετικά με τη Συμπεριφοράς σας» ) αναφέρει ότι Συστηματικά οι Τράπεζες / Εκδότες (Issuers) Πιστωτικών καρτών ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ στοιχεία της καταναλωτικής συμπεριφοράς του κατόχου της κάρτας για το ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ της Εικόνας / Προφίλ του Χρήστη. Άρα ποιος μας βεβαιώνει ότι δεν τα πουλάνε αυτά τα στοιχεία και στον οποιονδήποτε άλλο; Επειδή υπάρουν στοιχεία ΚΑΙ Γιαυτό, θα μιλήσουμε αμέσως παρακάτω. 
Αφού λοιπόν Παραπάνω Αποδείξαμε ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ  ότι ο καταναλωτής που Αγοράζει Δια Μέσω Τραπεζών και Πιστωτικών Καρτών είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ στις διαθέσεις τους καθότι είναι Γεγονός ότι Τα στοιχεία της Καταναλωτικής του Συμπεριφορά ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ και ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ (δηλαδή Χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες για τους δικούς τους σκοπούς) , γεννάται το ερώτημα:Αυτά τα Στοιχεία, που αποτελούν προσωπικά δεδομένα, Εχουν «Δοθεί», έχουν «Πωληθεί» σε Τρίτους; Και αν ναι ποιοι είναι αυτοί ακριβώς; 
 [ 3 ] ΤΡΑΠΕΖΕΣ / ΕΚΔΟΤΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ): Το Ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι «Έχει Υπάρξει ΕΜΠΛΟΚΗ ανθρώπων ΤΡΙΤΩΝ στους οποίους οι  Τράπεζες  / Εκδότες (Issuers) Πιστωτικών Καρτών να έχουν δώσει Στοιχεία που προκύπτουν από της Καταγραφές των Καταναλωτικών Συνηθειών των κατόχων τους; Η Απάντηση είναι ΝΑΙ, και μάλιστα Κυβερνητικών. Και μας το λένε η  Αμερικανική [3α] “Judicial Watch” , [3β] το γνωστό και παγκοσμίως θεωρούμενο έγκυρο περιοδικό “Time Magazine” , [3γ] ο διακεκριμένος αρθρογράφος και συγγραφέας Norbert Häring  της μεγαλύτερης γερμανικής εφημερίδος»Handelsblatt» και [3δ] το θεωρούμενο έγκυρο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» 
Τι είναι η “Judicial Watch”; Πρόκειται για νομικού χαρακτήρα «ομάδα-φύλακα (watchdog)» δημιουργημένη στην Αμερική το 1994 από τον ακτιβιστή Larry Klayman ,και με τωρινό πρόεδρο τον Tom Fitton,  με στόχο και σκοπό να διερευνεί «Κακές Συμπεριφορές» Κυβερνητικών όπως οι Κλιντον και Μπους. Όπως διαβάζουμε λοιπόν στην Ιστοσελίδα «zerohedge.com», αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες,  η “Judicial Watch” έχει αποκαλύψει ΑντιΣυνταγματικές (Με βάση το Αμερικάνικο Σύνταγμα) δραστηριότητες διαπλοκής κυβερνητικών με Τράπεζες / Εκδότες (Issuers) Πιστωτικών Καρτών. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Αμερικάνικη Επίσημη Κυβερνητική Αντιπροσωπεία [3ε] «Consumer Financial Protection Bureau» Έχει Ξοδέχει Εκατομμύρια δολλάρια για να αναλύσει τις οικονομικές συναλλαγές των Αμερικάνων , ενώ έγιναν «Συμβόλαια» Κυβερνητικών με αντιπροσώπους Πιστωτών  κατά τα οποία συμφωνήθηκαν να δοθούν στους Κυβερνητικούς προσωπικά και εμπιστευτικά στοιχεία και στοιχεία των Πιστωτικών Καρτών Συγκεντρωμένα από τις Τράπεζες.Μαλιστα στο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις του προέδρου της “Judicial Watch” Tom Fitton ο οποιός τονίζει πόσο σοκαριστικά είναι όλα αυτά. 
[3β] Ακόμη πιο σοκαριστικό είναι ότι στην επίσημη ιστοσελίδα  του παγκοσμίως γνωστού, και θεωρούμενου ως εγκύρου , περιοδικού «TIME» ( business.time.com ) και συγκεκριμένα στο άρθρο με τίτλο «Big Brother Is Watching You Swipe: The NSA’s Credit Card Data Grab (= Ο Μεγάλος Αδελφός σας Παρακολουθεί , Το Άρπαγμα Δεδομένων της Πιστωτικής Κάρτας σας Από την NSA)   διαβάζουμε ότι η επίσης Κυβερνητική «National Security Agency» [3στ] «βάζει χέρι» και διερευνεί τα στοιχεία των συνάλλαγών μέσω Πιστωτικών Καρτών των Αμερικάνων, τα οποία της μεταβιβάζονται από τις ίδιες τις Τράπεζες /Εκδότες (Issuers) Πιστωτικών Καρτών . Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρει το Time, ναι μεν είναι ο αριθμός της κάρτας , το που και πότε αγοράστηκε ένα προϊόν αλλά, παρότι το συγκεκριμένο προϊόν που αγοράστηκε δεν αποκαλύπτεται ευθέως, στην ουσία γίνεται γνωστό «πλαγίως» , μέσω των κωδικών κατηγορίας του εμπόρου “merchant category codes”. Προφανώς με αυτόν τον τρόπο Δύναται να σχηματισθεί Η Εικόνα / Προφίλ του Κατόχου της Κάρτας επι του Χαρακτήρα , της Ιδεολογίας και των Οποιωνδήποτε Συνηθειών του. 
[3γ] ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: «Η NSA ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ»: Προς επίρρωσιν των παραπάνω και προς ακόμη μια επιβεβαίωση της παραβιάσεως των προσωπικών δεδομένων του πολίτη (Διεθνως, άρα ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)  δια της συλλογής, επεξεργασίας, δοσίματος σε Τρίτους  και παράνομης παρακολουθήσεως  των συναλλαγών μέσω πιστωτικών / χρεωστικών καρτών και τραπεζών ας δουμε τα συγκλονιστικά που αποκαλύπτει σε πρόσφατη συνέντευξη  του στην θεωρούμενη έγκυρη ιστοσελίδα «Huffingtonpost.gr» ο γνωστός αρθρογράφος και συγγραφέας, της μεγαλύτερης γερμανικής οικονομικής εφημερίδος «Handelsblatt», Norber Häring:»(ερώτηση δημοσιογράφου)– Πώς ο πόλεμος κατά των μετρητών έχει συνέπειες όσον αφορά στην προστασία της ιδιωτικής μας ζωής, στην περιουσία μας;  Επίσης κάνετε λόγο για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data) που αφορούν προσωπικές πληροφορίες. Ποιοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται με τέτοια ευκολία τη ζωή μας;(απάντηση Νόρμπερτ Χέρινγκ:)– Η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) έχει πρόσβαση σε όλες τις διεθνείς τραπεζικές συναλλαγές (που εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας -TFTP) και οι οποίες γίνονται μέσω swift. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού ή των πιστωτικών σας καρτών καταγράφονται και αποθηκεύονται αυτόματα από τους «μηχανισμούς» ασφαλείας για να προβούν στην όποια διερεύνηση της συναλλαγής όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο.  
Επίσης online υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων, όπως το PayPal, μπορούν να πουλήσουν πληροφορίες σχετικές με εσάς βάσει των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους, έπειτα από τη συμφωνία που έχετε συνάψει με την εταιρεία μέσω διαδικτύου. Το ίδιο ισχύει και με τις εταιρείες έκδοσης πιστωτικών καρτών. Εάν λοιπόν δεν έχετε πρόσβαση σε μετρητά, εάν δεν μπορείτε να κάνετε πληρωμές με μετρητά, τότε δεν έχετε και κανένα τρόπο για να διαφυλάξετε την ιδιωτικότητα σας και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας, όπως για παράδειγμα την αγορά ενός περιοδικού που μπορεί να είναι ύποπτο πολιτικά, ή να αποκαλύπτονται πληροφορίες σχετικά με τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις, τις οποίες σίγουρα δεν θέλετε να τις γνωρίζουν τρίτοι. 
Όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να επιβληθεί η αμερικανική νομοθεσία σε όλο τον κόσμο, καθώς οι βασικές υπηρεσίες πληρωμών έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εκβιάσουν άτομα για συγκεκριμένους σκοπούς, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου οι άνθρωποι θα φοβούνται να σηκώσουν κεφάλι, αφού θα ξέρουν ότι θα μπορούν να καταστραφούν ή να πέσουν σε δυσμένεια απέναντι στους ισχυρούς. Εάν μια απολυταρχική κυβέρνηση, δείτε για παράδειγμα τον Ερντογάν ή τον Τραμπ, πάρουν τον έλεγχο ενός συστήματος που καταγράφει και αποθηκεύει όλες τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια καταστροφή.» 
(Το πιο πρόσφατο βιβλίο του Νόρμπερτ Χέρινγκ με τίτλο: «Η κατάργηση των μετρητών και οι συνέπειές της, Οδεύοντας προς  τον Ολοκληρωτικό Έλεγχο»  κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμη βιβλίο του ιδίου, με τίτλο Okonomie 2.0 έγινε μπεστ σέλερ και βραβεύθηκε ως το καλύτερο οικονομικό βιβλίο για το 2007. Το 2014 ο κ. Χέρινγκ διακρίθηκε με το βραβείο Keynes-Gesellschaft για την οικονομική αρθρογραφία. Είναι συνιδρυτής του WorldEconomics Association του μεγαλύτερου συνδέσμου οικονομολόγων  παγκοσμίως που αριθμεί 12.000 μέλη.) 
[3δ] SPIEGEL: » Η NSA ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» 
Σε άθρο με τίτλο «Η NSA Παρακολουθεί τον Οικονομικό Κόσμο», το «Spiegel» ,χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις «Εμπρηστικές», αναφέρει ότι η NSA παρακολουθεί τις Συναλλαγές που γίνονται μέσω πιστωτικών καρτών σε 70 τράπεζες σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ . Μέσα από το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία»DishFire»,ήδη από το 2009,  η Αμερικανική Υπηρεσία συλλέγει τα δεδομένα εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι οι τράπεζες χρησιμοποιούν Γραπτά μηνύματα για να ενημερώσουν τους πελάτες τους σχετικά με τις συναλλαγές. To επίσης θεωρούμενο έγκυρο «Bloomberg» αναπαράγοντας την είδηση μας λέει ότι οι πληροφορίες αυτές βασίζονται στον γνωστό πρώην πράκτορα της CIA και της NSA Edward Snowden (Σνόουντεν) ο οποίος το 2013 αντέγραψε και διέρρευσε απόρρητα έγγραφα της NSA ενώ το πρόγραμμα παρακολούθησης στοχεύει και σε αυτές καθ’αυτές τις εταιρείες πιστωτικών καρτών όπως η Visa. Η διαδικτυακή έκδοση της γνωστής ελληνικής εφημερίδος «ΤΟ ΒΗΜΑ» αναπαράγει και αυτή την εν λόγω αποκάλυψη προσθέτοντας: Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα της NSA το ευρωπαϊκό σύστημα συναλλαγών SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication – Εταιρεία Παγκόσμιων Διατραπεζικών Χρηματοπιστωτικών Τηλεπικοινωνιών) παρακολουθείται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα ενώ η βάση δεδομένων Tracfin, που συγκεντρώνει τα δεδομένα που προκύπτουν από το πρόγραμμα «Follow the Money» από τις παρακολουθήσεις συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες και μεταφοράς χρημάτων, είχε ήδη 180 εκατομμύρια καταχωρήσεις για το 2011. Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2008 ήταν 20 εκατομμύρια. Φανταστείτε που έχει φτάσει ο αριθμός εν έτει 2017… Τέλος το πρόγραμμα SWIFT χρησιμοποιείται από περισσότερες από 8.000 τράπεζες παγκοσμίως, ωστόσο η NSA παρακολουθεί και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όταν το κρίνει απαραίτητο.
[4] ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ / ΕΚΔΟΤΕΣ (ISSUERS) ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΝ «ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ: Μετά από όλα αυτά τα Σοκαριστικά και Αποκαλυπτικά που Μαρτυρούν Ποια είναι η Συμπεριφορά των Τραπεζών / Εκδοτών (Issuers) , σε διεθνές επίπεδο, επί της Συλλογής, Επεξεργασίας, Χρήσης και Δοσίματος Προσωπικών στοιχείων του Πολίτη μέσα από την κάρτα του και τις συναλλαγές του, θα μπορούσε να μας πει κάποιος «Ναι, αλλά στην Ελλάδα δε γίνονται τέτοια». Απαντούμε ότι: Αφενός οι Τράπεζες και τα Πιστωτικά Ιδρύματα έχουν ένα τρόπο συμπεριφοράς που στην (καλώς ή κακώς) παγκοσμιοποιημένη κοινωνία είναι Κοινός ή Παρόμοιος από χώρα σε χώρα, με την ίδια λογική που π.χ και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ έχουν διαμορφωθεί, και το βλέπουμε όλοι, πάνω σε Κοινές ή Παρόμοιες Βάσεις και Πρακτικές . Και ιδιαίτερα στην Ελλάδα συνηθίζεται να Αντιγράφεται σε κάθε τομέα ότι συμβαίνει στον θεωρούμενο ανεπτυγμένο κόσμο της Αμερικής και της Ευρώπης. Αφετέρου δε και σημαντικοτέρου , χάσατε όσοι λέτε κάτι τέτοιο. Γιατί είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι ΚΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ έχουν προκύψει , έχουν καταγραφεί και μάλιστα έχουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ παρόμοιες, και ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, Συμπεριφορές Τραπεζών / Εκδοτών (Issuers)  που επεξεργάστηκαν και  έδωσαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ (όπως αποφάνθηκε η επίσημη Δικαιοσύνη) σε ΤΡΙΤΟΥΣ προσωπικά στοιχεία των Χρηστών Πιστωτικών Καρτών. Μάλιστα τα εν λόγω περιστατικά έγιναν από το 2005 μέχρι πρόσφατα (2017).Αυτή η κατάσταση είναι προφανές ότι Στοιχειοθετεί ΕΙΚΟΝΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΟΣ των Τραπεζών / Εκδοτών (Issuers) στα μάτια πολλών πολιτών επί του θέματος της προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων (Άρθρο 9Α Συντάγματος).Οι οποίοι πολίτες απολύτως Δικαιολογημένα μπορούν βάσει της ελέυθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη (Άρθρο 5 παράγραφος 1 Συντάγματος) να ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ και να ΜΗ ΘΕΛΟΥΝ να προσδένονται με ανθρώπους ή ιδρύματα τα οποία είναι αποδεδειγμένα αφερέγγυα σε επίμαχους τομείς, με παρόμοια λογική που π.χ δεν θέλουν να προσδένονται με Κόμματα τα οποία στα μάτια του πολίτη απεδείχθησαν αφερέγγυα και ανάξια της ψήφου του.Με την επιβολή χτισίματος του αφορολογήτου με πιστωτικές κάρτες δια μέσου των τραπεζών εκβιαστικά και ύπουλα ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ το δικαίωμα του πολίτη να ΕΠΙΛΕΓΕΙ να χτίσει το αφόρολόγητο του σύμφωνα με τα Χρηστά Ηθη, όπως γίνεται δηλαδή μέχρι το έτος 2016, δια μέσου μετρητών και παραδοσιακών αποδείξεων.. Και αφετέρου εκτίθεται ο πολίτης σε εν τοις πράγμασι κίνδυνο όπως αποδεικνύουν τα ίδια τα στοιχεία.


Επισυνάπτουμε λοιπόν την πρώτη και σχετικά πρόσφατη είδηση καταδίκης τράπεζας για «παράνομο δόσιμο προσωπικών δεδομένων» όπως αναπαρήχθη στις 18/12/2016  από τα θεωρούμενα έγκυρα ΜΜΕ, τη Διαδικτυακή έκδοση της Εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και την ιστοσελίδα «Huffingtonpost.gr» με τους αντίστοιχους τίτλους : “Πρόστιμα σε τράπεζες για παράνομη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων σε εισπρακτικές – Αποζημίωση για στον δανειολήπτη”  και “Πρόστιμα σε δύο Τράπεζες για παράνομη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων σε εισπρακτικές εταιρείες” 
Συγκεκριμένα «ΤΟ ΒΗΜΑ» Αναφέρει: «Χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις, σε δύο τράπεζες, καθώς παράνομα μεταβίβασαν προσωπικά δεδομένα «κόκκινων» δανειοληπτών σε εισπρακτικές εταιρείες. 
Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, παράνομα οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν στους εκπρόθεσμους  δανειολήπτες (και κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως  οι Τράπεζες δεν έχουν  ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία και εάν οι τελευταίες δεν έχουν ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά τους δεδομένα. 
Εάν δεν έχει προηγηθεί αυτή η διαδικασία ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση για ηθική βλάβη η οποία το λιγότερο ανέρχεται στα  5.870 ευρώ. 
Ειδικότερα,  η πρώτη περίπτωση που απασχόλησε τα δικαστήρια αφορούσε πιστωτική κάρτα της οποίας ο κάτοχος της  στην τυποποιημένη αίτηση που υπέγραψε για τη χορήγηση της,   αναγραφόταν ότι συναινούσε να διαβιβαστούν τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία. 
Όμως, ο κάτοχος της κάρτας καθυστέρησε μερικές δόσεις  και ξεκίνησαν καθημερινά τηλεφωνήματα στο σταθερό και κινητό του τηλέφωνο από εισπρακτική εταιρεία στην οποία η Τράπεζα  είχε διαβιβάσει τα προσωπικά δυσμενή οικονομικά στοιχεία του. Ο κάτοχος της κάρτας,  παραπονέθηκε  κατ’ επανάληψη για τη μεταβίβαση των δεδομένων του και επισήμανε ότι τα κατέχει παράνομα.


 
Σύμφωνα με τη  δικαστική απόφαση  η διαρροή των απόρρητων προσωπικών του δεδομένων  σε τρίτους  χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση,    του προκάλεσε μεγάλη ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή και στράφηκε κατά της Τράπεζας διεκδικώντας το ποσό των 15.000 ευρώ γι την ηθική βλάβη που υπέστη. 
Το Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπ’ αριθμ. 3428/2016 απόφασή του επισημαίνει ότι ο όρος που αναφέρεται στην έντυπη τυποποιημένη αίτηση χορήγησης δανείου ή πιστωτικής κάρτας για μεταβίβαση των οικονομικών και άλλων δεδομένων του, δεν σημαίνει ότι παρέχει στην Τράπεζα «τη ρητή συγκατάθεσή του για τη μεταβίβαση» των δυσμενών, κ.λπ. προσωπικών σε εισπρακτική εταιρεία. 
Για να γίνει η μεταβίβαση των δεδομένων, πρέπει πρώτα η Τράπεζα  να ενημερώσει για την πρόθεσή της αυτή το δανειολήπτη ή τον κάτοχο κάρτας και αυτός να συναινέσει για τη μεταβίβασή τους. 
Στη συνέχεια η εισπρακτική εταιρεία οφείλει να ενημερώσει εγγράφως το δανειολήπτη ότι προτίθεται να κάνει χρήση των δεδομένων του και για το σκοπό που θα τα χρησιμοποιήσει. 
Στη δικαστική απόφαση σημειώνεται ότι ο όρος που περιλαμβάνεται στην αίτηση έκδοσης δανείου ή πιστωτικής κάρτας ότι ο αυτών συναινεί στη διαβίβαση των δεδομένων του, δεν σημαίνει τη «συγκατάθεση του δανειολήπτη για τη διαβίβαση των προσωπικών του δεδομένων σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών» και συνεχίζει: 
Η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να τον ενημερώσει για την πρόθεσή της να κάνει χρήση των δεδομένων, για την εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών, με την οποία συνεργάζεται (επωνυμία, έδρα κ.λπ.), κάτι όμως που δεν έγινε. 
Ως «συγκατάθεση» τονίζεται στη δικαστική απόφαση  ορίζεται «η ελεύθερη, ρητή και ειδική δήλωση βούλησης, που εκφράζεται με τρόπο σαφή και εν πλήρη επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων, αφού προηγουμένως ενημερωθεί, δέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που τον αφορούν». 
Έτσι, επιδικάστηκε υπέρ του κατόχου της κάρτας το ποσό των 5.870 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη. 
Παράλληλα, η δεύτερη περίπτωση αφορά καταναλωτικό δάνειο  5.200 ευρώ, όπου η δανειολήπτρια,  μόλις  είχε χειρουργηθεί λόγω αιμαγγειώματος εγκεφάλου, σε συνέπεια να έχει κρίσεις επιληψίας και «ψυχοσιόμορφες εκδηλώσεις» και μετά από κάποιο διάστημα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου. 
Και στην περίπτωση αυτή, η Τράπεζα χωρίς να την ενημέρωση και χωρίς η δανειολήπτρια  να συναινέσει μεταβίβασε τα δεδομένα της σε εισπρακτική εταιρεία, η οποία άρχισε να τη βομβαρδίζει με κλήσεις  στο σταθερό και κινητό τηλέφωνο για την καταβολή  των ληξιπρόθεσμων δόσεων. 
Τελικά, το Ειρηνοδικείο Αθηνών (απόφαση υπ’  αριθμ. 273/2016) να επιδικάσει στη δανειολήπτρια 6.000 ευρώ για την ηθική βλάβη.» 
[4α] ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Συγκεκριμένα στις 3/6/2005 «Η Αρχή Προστασιας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)

Το Σπαθί του Πολέμαρχου , οι Άσχετοι και οι Ψεύτες