Η Γερμανία αποφάσισε να πληρώσει δύο φορές περισσότερο για την εισαγωγή φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, αλλά όχι να το πάρει από την Ρωσία

Nord Stream στην Γερμανία. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 2 Ιουνίου - RIA Novosti. Η Γερμανία σκοπεύει να λύσει προβλήματα με την προμήθεια φυσικού αερίου στις δυτικές περιοχές μέσω της προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ, αν και θα ήταν απλούστερο και φθηνότερο να κατασκευαστεί σύνδεση με το ρωσικό Nord Stream, γράφει η Sputnik Deutschland.

Η Γερμανία λαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του φυσικού αερίου από την Ολλανδία, όπου τα αποθέματά της τελειώνουν. Μετά τον σεισμό του 2012 ο οποίος  συνδέθηκε με την παραγωγή φυσικού αερίου και μετά  τις επακόλουθες διαμαρτυρίες, η Ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει τις εξαγωγές έως το 2030.
Ο τερματισμός των παραδόσεων από τις Κάτω Χώρες θα επηρεάσει περίπου πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά στη Δυτική και στη Βόρεια Γερμανία, κυρίως στη περιοχή  της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Η εταιρεία Thyssengas, η οποία προμηθεύει φυσικό αέριο στην περιοχή ως νέα πηγή εφοδιασμού, εξέτασε νωρίτερα τη Gazprom. Για τη σύνδεση με τον αγωγό Nord Stream θα πρέπει να κατασκευαστεί αγωγός  μήκους 100 χιλιομέτρων και αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά το 2016 η γαλλική Électricité de France (EDF) και το ολλανδικό ταμείο DIF έγιναν ιδιοκτήτες της Thyssengas και  η εταιρεία άλλαξε την προσέγγισή της.

Τώρα αποφασίζεται να βασιστεί η εισαγωγή ΥΦΑ από τις ΗΠΑ και τις χώρες του Κόλπου: το αέριο πρόκειται να παραδοθεί από τον  τερματικό σταθμό στο βελγικό Zebryugge μέσω των Κάτω Χωρών στη Γερμανία. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί αγωγός  μήκους 220 χιλιομέτρων και αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ - είναι διπλάσιος και ακριβότερος από τη σύνδεση με το Nord Stream.

Παρά τις διαμαρτυρίες οικολόγων και ντόπιων, ο αγωγός φυσικού αερίου Zeelink προβλέπεται να ξεκινήσει το 2021.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)

Το Σπαθί του Πολέμαρχου , οι Άσχετοι και οι Ψεύτες