Αποκαλύπτουμε… «ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΑΛΑ» Ο ΛΑΒΡΟΦ! ΞΕΚΑΘΑΡΗ «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΟΛΗ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!!

Τα όσα δεν μάθαμε από την τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ!!
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική συνομιλία το Σάββατο με τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τιλέρσον, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θεωρεί κατηγορηματικά απαράδεκτες τις πρόσφατες επιθέσεις των ΗΠΑ στις κυβερνητικές δυνάμεις στη νότια Συρία και είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν περαιτέρω συγκρούσεις τέτοιου είδους.
Τι σημαίνει όμως αυτή η δήλωση;
Οι ΗΠΑ είχαν πολλαπλά πρόσφατα περιστατικά, κατά τα οποία έκαναν επίθεση στις δυνάμεις των σιιτικών στρατευμάτων στη νότια Συρία, κατηγορώντας τους ότι ήταν πολύ κοντά σε μια βάση ανταρτών στην οποία το προσωπικό των Η.Π.Α. Οι ενδείξεις όμως είναι ότι οι σιιτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν επιτεθεί σε δυνάμεις του ISIS και της αλ-Κάιντα, και όχι οι αντάρτες που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ στο al-Tanf.
Η Ρωσία επέκρινε σκληρά τις επιθέσεις των ΗΠΑ, λέγοντας ότι κινδυνεύει άμεσα η συνεργασία τους για την καταπολέμηση του ISIS. Σύριοι αξιωματούχοι έχουν επίσης εκδώσει μια δήλωση που ασκεί κριτική στις επιθέσεις των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η αμερικανική παρουσία δεν ήταν ποτέ εξουσιοδοτημένη από την κυβέρνηση και ότι θεωρούν ότι επιθέσεις εναντίον των συμμάχων τους στο έδαφος της Συρίας είναι παραβίαση της κυριαρχίας.
Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι οι διάφορες επιθέσεις τους έγιναν σε «αυτοάμυνα» επειδή οι «δυνάμεις του καθεστώτος» πήγαν πολύ κοντά στη βάση του Tanf, παρότι δεν υπήρχε εντολή να κινούνται ενάντια στη βάση.
Οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι είναι απογοητευμένοι από τις προσπάθειες των σιιτικών στρατευμάτων να φτάσουν στα ιρακινά σύνορα και να συνδεθούν με τις δυνάμεις των ιρακινών πολιτοφυλακών που αγωνίζονται για το ISIS, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει πραγματική βάση για τις ΗΠΑ να αποτρέψουν αυτή την κίνηση.
Και όπως είναι εύλογο η γενικότερη στάση των ΗΠΑ έχει φέρει την αγανάκτηση στις τάξεις των Ρώσων που πλέον αρκετά συχνά αρχίζουν να εκφράζουν ανοιχτά την δυσαρέσκειά τους, προειδοποιώντας για τους Αμερικάνους για τις επερχόμενες συνέπειες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)

Το Σπαθί του Πολέμαρχου , οι Άσχετοι και οι Ψεύτες