Προκαλούν οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑΖΙ Αλβανοτσάμηδες: «Διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες ότι η επιστροφή μας στον τόπο μας είναι μόνο θέμα χρόνου»

Ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι αντέδρασε μετά την παρέμβαση του Έλληνα πρέσβη για την εγκατάσταση λίθινων πλακών που μεταφέρθηκαν από τις Φιλιάτες (της Θεσπρωτίας) στην ‘πλατεία Σκεντέρμπεη’των Τιράνων.

«Η τσαμουριά είναι αλβανική γη που έχει καταληφθεί με τη βία από το ελληνικό κράτος και ανήκει στους Αλβανούς», είπε χαρακτηριστικά, όπως μας ενημερώνει ο echedoros-a.gr.
-Στην τοποθέτηση πλακών  από λίθους που προέρχονται από τις Φιλιάτες στην πλατεία Σκεντέρμπεη των Τιράνων, μαζί με λίθινες πλάκες από όλα τα λεγόμενα ‘αλβανικά εδάφη’,  αντέδρασε ο Έλληνας πρέσβης στη χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα το οποίο επεξηγεί τη σκληρή αντίδραση του επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σφετίμ Ιντρίζι.
Σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο Ιντρίζι υπενθύμισε ότι η ελληνική πλευρά που αντιδρά για τις πλάκες από τις Φιλιάτες θα τοποθετηθούν στην πλατεία που φέρει το όνομα του εθνικού ήρωα μαζί με τις πλάκες που προέρχονται από όλα τα αλβανικά εδάφη.
«Αποτελεί μεγάλη έκπληξη που η Ελλάδα έχει το στόμα να παραπονιέται, γνωρίζοντας ότι όχι μόνο έχει καταβροχθίσει αλβανικά εδάφη και αρνείται τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, αλλά συνεχώς τροφοδοτεί άλλες αξιώσεις στο αλβανικό έδαφος.
Αρκεί να δούμε τα ονόματα των πόλεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, που είναι σκαλισμένα στο τοίχο του Κοινοβουλίου, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, για να καταλάβουμε ότι η σοβινιστική όρεξη της Μεγάλης Ιδέας εξακολουθεί να είναι ζωντανή στην ελληνική πολιτική», είπε ο Ιντρίζι, προσθέτοντας ότι ‘η επιστροφή της ‘τσαμουριάς’ στους Αλβανούς είναι μόνο θέμα χρόνου’.
(27.al)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)

ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ)