Παρέλαση ομοφυλοφίλων το Σάββατο στο Σύνταγμα με προκλητικές “διδαχές” περί Παιδείας! Όποιος έχει παιδεία όμως δεν αρέσκεται να επιδεικνύεται και να προκαλεί!
Που είναι το “άλλο ήθος” που πρεσβεύουν οι….αδικημένοι ομοφυλόφιλοι;

Του Άγγελου Ρούσσου


Απίστευτα υποκριτική είναι η καμπάνια της φετινής παρέλασης ομοφυλοφίλων στην Αθήνα και με σαφές υπονοούμενο για την πρωτοβουλία του υπ. Παιδείας για τις λεγόμενες “εμφυλες ταυτότητες”.

Ενώ λοιπόν έχει δημιουγηθεί πανελλήνιος σάλος με τα προγράμματα του υπουργείου που περιλαμβάνουν και την “κατήχηση” για τις “εμφυλες ταυτότητες” οι εν Ελλάδι ομοφυλόφιλοι που στήνουν παρελάσεις υπερηφάνειας με την στήριξη ξενων πρεσβειών και λοιπόν κύκλων, έχουν βασικό σύνθημα φέτος τις λέξεις: “ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ”….

Άραγε ποιας παιδείας εννοούν; Της δικής τους; Γιατί υποτίθεται πως οι ομοφυλόφιλοι παρουσιάζονται ως αδικημένοι και πως στην πραγματικότητα πρεσβεύουν ένα άλλο ήθος από τους διώκτες τους και για αυτό περηφανεύονται και ονομάζουν σχετικά τις παρελάσεις τους ως “παρελάσεις περηφάνειας”.

Είναι όμως διαφορετικό ήθος και δείγμα παιδείας αυτό που συνέβη πέρυσι έξω από την Μητρόπολη Αθηνών όπου μαζεύτηκαν δέκα πιτσιρικάδες ντυμένοι σαν παπάδες και αντάλλασσαν φιλιά;

Ή μήπως αυτό που έκαναν πριν από δύο χρόνια άλλα ομόφυλα ζευγάρια ανήμερα των Φώτων απέναντι από την εξέδρα που ο Μητροπολίτης Πειραιώς έριχνε τον Σταυρό για να τον….πικάρουν;

Στην ίδια κατηγορία και τα θερμά γκει φιλιά στη Βουλή όταν πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης για να περάσει το μήνυμα προς τους αντιπάλους μετά την ψηφοφορία “σας σκίσαμε”.

Και επειδή πολλοί αναλώνονται να μιλούν για το γεγονός πως το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι θέμα παιδείας και πως πρέπει μέχρι να διδάσκεται και στα σχολεία και πως αν κάποιος έχει σωστή παιδεία δεν αντιδρά, οφείλουμε να επισημάνουμε πως ισχύει και το αντίστροφο.

Αν κάποιος έχει παιδεία δεν αρέσκεται να επιδεικνύεται και να προκαλεί.

Αντιθέτως στο φετινό gay pride τα θέματα…παιδείας έχουν τον πρώτο λόγο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

Παρέλαση ομοφυλοφίλων το Σάββατο στο Σύνταγμα με προκλητικές “διδαχές” περί Παιδείας! Όποιος έχει παιδεία όμως δεν αρέσκεται να επιδεικνύεται και να προκαλεί! Που είναι το “άλλο ήθος” που πρεσβεύουν οι….αδικημένοι ομοφυλόφιλοι; - Εικόνα0

“Το Athens Pride 2017 τονίζει ότι η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και την σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας. Επιδιώκουμε μια κοινωνία στην οποία αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μία κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα είναι μια κοινωνία με παιδεία.

Με τον όρο «παιδεία» εννοούμε ένα σύστημα αγωγής, που έχει ως σκοπό να διαμορφώσει προσωπικότητες αυθύπαρκτες, ανεξάρτητες και ολοκληρωμένες, ικανές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συλλογικής ζωής. Η παιδεία συνδέεται συχνά με έννοιες, όπως η εκπαίδευση, η αγωγή και η κουλτούρα. Εντούτοις, θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη ότι διαμορφώνεται από ένα σύνολο παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους είναι το οικογενειακό, θρησκευτικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει και δρα κάθε άτομο, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ.

Από την πρώτη Παρέλαση του 2005, ο σκοπός του Athens Pride είναι να παρεχει τη μέγιστη ορατότητα για την LGBTQI* κοινότητα της Ελλάδας και να ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ισότητα των LGBTQI* ατόμων στην ελληνική κοινωνία.

Φέτος, το Athens Pride αποκτά ορατή και δυναμική παρουσία, όχι απλά περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά φέρνοντας την ίδια τη διοργάνωση έξω απο τις πόρτες του, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όπως κάθε χρόνο, το απόγευμα θα διεξαχθεί η παρέλαση υπερηφάνειας, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει η μεγάλη μας συναυλία. Φέτος το σύνθημα του Athens Pride είναι “ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ” αναδεικνύοντας έτσι τα μείζονα ζήτηματα που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI άτομα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε οτι η κοινότητά μας ακόμη περιμένει τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.”


pentapostagma


katohika 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)

Το Σπαθί του Πολέμαρχου , οι Άσχετοι και οι Ψεύτες