ΑΘΗΝΑ..Μία μητέρα κρίθηκε ένοχη...Αφαίρεση επιμέλειας και φυλακή επειδή θέλει να διδάξει το παιδί της σπίτι

Μία μητέρα κρίθηκε ένοχη

από το Γ΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για την «αρπαγή της ανήλικης κόρης», επειδή ήθελε να την διδάσκει σπίτι και όχι στα ολοήμερα σχολεία που ετοιμάζονται.
Είχε επιλέξει την κατ’ οίκον διδασκαλία και της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια.
Μάλιστα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.
Η μητέρα είχε αποφασίσει την κατ’ οίκον εκπαίδευση της κόρης της με αποτέλεσμα να της αφαιρεθεί η επιμέλεια.
Στην εισήγησή του, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της δασκάλας Αγγλικών, σημειώνοντας πως «η απόφαση για την επιμέλεια του τέκνου της είχε γνωστοποιηθεί από τον πατέρα μέσω email και η κατηγορούμενη φρόντισε να απομακρυνθεί από περιοχές όπου θα μπορούσαν να την εντοπίσουν γνωστοί και φίλοι, προκειμένου να αποφύγει την αφαίρεση της επιμέλειας».
Από την πλευρά της, η κατηγορουμένη υποστηρίζει πως ούτε η ίδια ούτε η συνήγορός της ενημερώθηκε ότι της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού της, υποστηρίζοντας πως κακώς δόθηκε στον πρώην σύντρφό της, ο οποίος δήλωνε στο παρελθόν ότι δεν ήταν έτοιμος για να μεγαλώσει παιδιά.
Ο πατέρας της 10χρονης κατέθεσε πως η κατηγορούμενη «διαφωνούσε με τον τρόπο διδασκαλίας των σχολείων» και ότι η κατ’ οίκον διδασκαλία γινόταν «χωρίς να έχει κάποια πιστοποίηση ή πτυχίο». Πρόσθεσε ότι άμεσα επιχείρησε να ενημερώσει τη μητέρα της κόρης του ότι της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια, αλλά δεν μπορούσε να την εντοπίσει, με αποτέλεσμα να της στείλει ένα email.
«Την έχασα γιατί εγκατέλειψε το σπίτι της. Για τρία χρόνια δεν ήξερα πού είναι, δεν είχαμε καν τηλεφωνική επικοινωνία και την έψαχνα διακαώς. Ήταν σε ένα μόνιμο κρύψιμο», ανέφερε.
Κρυβόταν γιατί η Πολιτεία δεν της επέτρεπε να μορφώσει το παιδί της όπως εκείνη θα ήθελε. Το Κράτος την έκρινε ένοχη για αυτό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)

ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ)