Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν μαζικά την Αλβανία – Κίνδυνος δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας»

Oι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού του αλβανικού Στρατού για  να αντιμετωπίσει την… ρωσική απειλή ξεκινώντας με έκτακτη βοήθεια 14,09 εκατ. δολαρίων η οποία θα φτάσει συνολικά τα 450 εκατ. δολάρια μέχρι το 2020!
Στο σχετικό αιτιολογικό έγγραφο αναφέρεται ότι  «οι ΗΠΑ έχουν σκοπό να σταματήσουν το φαινόμενο των ρωσικών απειλών που αποτελεί πραγματικότητα»!
Στις προηγούμενες εκθέσεις προϋπολογισμών δεν υπήρχε αναφορά για τη Ρωσία..
Μεγάλη σημασία, δίνουν οι Αμερικανοί στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τα σχέδιά τους, από το 2019 θα υπάρξει αύξηση της στρατιωτικής ικανότητας, θα λάβει νέα όπλα και θα έχει εκτεταμένη εκπαίδευση.
«Οι χρηματοδοτήσεις των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων θα στηρίξουν την επαγγελματοποίηση και τον εκσυγχρονισμό  των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων ώστε να μετατραπούν σε ένα ευέλικτο ‘Task Force’ που θα υποστηρίζει  και θα συμπληρώνει τις αποστολές του ΝΑΤΟ. Τα κεφάλαια θα στηρίξουν μεταρρυθμίσεις, ώστε να εδραιωθούν οι στόχοι της Στρατηγικής Άμυνας. 
Η χρηματοδότηση θα δοθεί για την προετοιμασία, την κατάρτιση των αξιωματικών και των κινητών μονάδων, καθώς και την αγορά νέων όπλων και ατομικού εξοπλισμού, σύμφωνα με τη δέσμευση της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ.
Η βοήθεια θα επικεντρωθεί κυρίως στις μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού και στις λειτουργίες εδάφους της ‘Task Force’. Οι δύο αυτές μονάδες θα πρέπει να συγχρονισθούν με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και θα χρησιμοποιηθούν σε δράσεις μέχρι το 2019», αναφέρεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)

Το Σπαθί του Πολέμαρχου , οι Άσχετοι και οι Ψεύτες