Σεισμός στη Γαλλία: Δεξιοί και σοσιαλιστές καλούν τους Γάλλους να ψηφίσουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο (OI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΕΠΕΝ?)


Μεγάλες ανακατατάξεις στα παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας φέρνει η πρόκριση του Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. 
Δεξιά και Σοσιαλιστικό κόμμα καλούν τους Γάλλους να ψηφίσουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο και να κλείσουν τον δρόμο στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Την στήριξη του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας στον Εμανουέλ Μακρόν στο β' γύρο, εξέφρασε ανοικτά ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν που καταποντίστηκε στον α' γύρο των εκλογών.

Σε δηλώσεις του ο ηγέτης των σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν τόνισε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε». Διεμήνυσε δε πως στο β’ γύρο θα στηρίξει Μακρόν.

Οπως είπε «από αύριο έχουμε αναμέτρηση μεταξύ ενός «πολιτικού αντιπάλου» - εννοώντας τον Μακρόν – και «μιας «εχθρού της Γαλλίας» εννοώντας την Μαρίν Λεπέν.

Υπέρ Μακρόν η Δεξιά

Ο γερουσιαστής François Baroin κάλεσε τους δεξιούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν Εμμανουέλ Μακρόν.

«Πρέπει να είμαστε αξιοπρεπείς και να σεβαστούμε την ψήφο των Γάλλων. Εζησα το 2002 την κατάρρευση της Αριστεράς, δεν πίστευα ότι θα ζούσα στην Δεξιά το ίδιο πράγμα, ότι η γκολική οικογένεια που ίδρυσε την 5η Δημοκρατία θα έσβηνε από τον δεύτερο γύρο. Είναι ένας σεισμός για εμάς, με βαριές συνέπειες.

Το σχέδιο της κυρίας Λεπέν σημαίνει χάος για τη χώρα. Προσωπικά θα ψηφίσω τον Μακρόν».

Αλλα κορυφαία στελέχη της Δεξιάς, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Jean-Pierre Raffarin και ο νυν περιφερειάρχης της Νίκαιας Christian Estrosi κάλεσαν να ψηφιστεί ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο.

«Είναι μεγάλη η απογοήτευση για πολλούς Γάλλους. Η παρουσία της κ. Λεπέν στον δεύτερο γύρο είναι ένα πολύ άσχημο νέο και γι'αυτό, χωρίς δισταγμό, καλώ όλους όσοι είναι στην ίδια γραμμή να στοιχηθούν πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν. Πρέπει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές να έχουμε μια πλειοψηφία που θα ισορροπεί τις ακρότητες του Μακρόν. Οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι είναι δεμένοι με τις αξίες της Γαλλίας, πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)

Κοντογιώργης:Ζούμε υπό καθεστώς 2πλής κατοχής, ντόπιας κ ξένης,οφείλουμε να εξεγερθούμε!

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)