Τη Μόσχα και τον Άσαντ κατηγορεί για παραβίαση της εκεχειρίας η Σαουδική Αραβία

Παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σημειώθηκαν στην Συρία με την Σαουδική Αραβία να κατηγορεί τη Ρωσλία και τις δυνάμεις του Άσαντ ως υπεύθυνες. Φωτογραφία Sputnik, Michael Alaeddin


Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία και την Πολεμική Αεροπορία της συριακής κυβέρνησης ότι παραβιάζουν την εκεχειρία στη Συρία και είπε πως το Ριάντ συζητά το θέμα με τις διεθνείς δυνάμεις.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον δανό υπουργό Εξωτερικών Κρίστιαν Γένσεν στο Ριάντ, ο Τζουμπέιρ είπε πως θα υπάρξει “σχέδιο Β'” αν γίνει σαφές πως η κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι σύμμαχοί της δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την εκεχειρία, δεν έδωσε, όμως, περισσότερες λεπτομέρειες.
“Πιστεύω πως η συμμόρφωση με την εκεχειρία θα είναι ένας σημαντικός δείκτης κατά πόσον επιθυμούν σοβαρά να υπάρξει ειρηνική λύση στη συριακή κρίση η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας μεταβατικής αρχής και τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Μπασάρ στο συμβούλιο αυτό”, είπε ο Τζουμπέιρ. “Δεν υπάρχει θέση για τον Μπασάρ στη Συρία”.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποινικές διώξεις κατά δημάρχων και υπαλλήλων και στην Πέλλα (πίνακας)

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό στο λιμάνι της Σούδας (φωτο – βίντεο)